zondag 24 oktober 2010

The best place for all the goals

De romantiek van legendarische voetbalprogramma’s als Match of The Day gaat steeds meer verloren, zelfs voor diehard fans als ondergetekende. Vandaag geven sites als www.voetbaltube.com gratis en met een vertraging van ongeveer een uurtje, de hoogtepunten van zowat alle belangrijkste voetbalmatchen in Europa. Ideaal voor wie het druk heeft tijdens de week én tijdens het weekend. Dan moet je niet wachten tot zondagavond 23u30 voor je de beelden te zien krijgt.



Ondanks dat je je ervan bewust bent dat je er veel meer van zou genieten om op de goeie ouwe manier naar BBC te kijken, haalt de mentale druk als gevolg van nieuwsgierigheid iedere weekeinde de bovenhand. Dat de kwaliteit van de beelden vaak te wensen laat en het commentaar meestal Arabisch is, brengt weinig weerstand te weeg. De hoogst ergerlijke comments die bij de filmpjes staan zijn van het laagste allooi. Maar vaak zijn ze eerlijker dan wat Geert De Vlieger en Frank Raes lopen te zeiken in Extra-Time.  Eigenlijk een pluspunt dus.

Maar goed, ik had het over www.voetbaltube.com als schoolvoorbeeld van de digitale media van de toekomst. Gewillig offer ik kwaliteit, analyse, rust en nog heel wat kenmerken, op in ruil voor instant gratification zoals een drugsverslaafde naar een joint grijpt in plaats van eens voor een beloning op lange termijn te gaan zoals een sport beoefenen.

Gelukkig gaat het hier over een voetbalsite a.k.a. volkstheater. Berichtgeving die beperkte invloed heeft op gezondheidszorg, communautaire problemen of genocides in het Midden-Oosten. Maar wat als ik daarin geïnteresseerd was en nog minder tijd had? Dan zou ik misschien ook stemmen op Geert Wilders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten